Sisteme antiincendiu

360 Services > Servicii > Sisteme antiincendiu

Evenimente nefericite, precum incendiile, chiar dacă pornesc din mici neatenții, există, însă acestea se pot preveni cu ajutorul unor sisteme antiincendiu, care te anunță când este pericol, serviciu oferit oricărei persoane care are nevoie de așa ceva de către 360° Services.

 

Sistemele de detecție se împart în două categorii:

 

  1. Sistemele convenționale
  2. Sistemele adresabile

 

Acestea sunt formate, ca absolut orice sistem de detecție, din centrală, detectori (sau senzori), sirenă, dar și alte elemente auxiliare care țin în funcțiune întregul sistem antiincendiu. Totodată, senzorii de care am spus mai devreme pot fi de mai multe feluri: de căldură, de fum (ionic, fotoelectric, dar și ambele simultan) și de monoxid de carbon.

 

Ce trebuie să asigure instalațiile de semnalizare a incendiilor

 

În primul rând, instalațiile de semnalizare a incendiilor trebuie să asigure detectarea incendiilor atât pe căile de circulație pentru funcţionarea normală a construcţiilor, cât și în spațiile și încăperile auxiliare, dar și în acele încăperi în care incendiul ar putea evolua extrem de rapid, fără a fi observat în cel mai scurt timp util.

 

Mai apoi, după ce se detectează incendiul, trebuie anunțat acesta la punctul de supraveghere permanentă, automat sau prin declanșatoare manuale de alarmă, precum și, după caz, la unitatea de pompieri (serviciu IGSU).

 

Și nu în ultimul rând, alarmarea operativă a personalului de serviciu, care trebuie să organizeze și să asigure prima intervenție și evacuarea persoanelor aflate în clădire, în conformitate cu planurile de acţiune stabilite, dar și avertizarea ocupanților din clădire asupra pericolului de incendiu şi transmiterea de instrucţiuni pentru evitarea panicii.

 

Avantajele în a avea un sistem antiincendiu

 

Un sistem antiincendiu contribuie la siguranța persoanelor și a bunurilor aflate în clădirea cu pricina;

 

Sistemul de avertizare incendiu ajută la diminuarea cuantumului poliței de asigurare;

 

Instalând un sistem de detecție incendiu se elimină costurilor de recuperare în urma incendiilor;

 

În cazul sistemelor de detecție incendiu adresabile principalul avantaj îl reprezintă indicarea exactă a punctului de alarmă.

 

 

Atenție! Prezența sistemului antiincendiu duce la eliminarea penalităților prin respectarea normativelor și a legislației în vigoare pentru obiectivele cu risc (legea nr. 307/2006).